Фотогалерия: “Дунавски вълни”

Фотогалерия: “Дунавски вълни”

Фестивалът “Дунавски вълни” започна във Видин този понеделник и ще продължи до събота. Откриването в понеделник беше с концерта „Бродуей, Бродуей“ на Симфониета – Видин под диригентството на Свилен Симеонов и солист Димитър Бакърджиев – саксофон.

“Дунавски вълни” започва като проект на община Видин, финансиран първоначално от програма “Регионално развитие” 2007-2013, уточняват от местната власт. Заради големия интерес и след приключване на програмата, общината продължава организирането със собствени средства. Фестивалът обединява традиционни и модерни изкуства – музика, танци, работилници, театър. Организаторите обещават следващата година “Дунавски вълни” да бъде още по-мащабен, защото е включен в проекта на общ. Видин за трансгранично сътрудничество и развитие на фестивалния туризъм.

Нека се потопим в атмосферата на Видин със снимки от първите дни на фестивала. Всички те са предоставени от община Видин. В края на галерията може да видите фестивалната програма за последните дни.

Програма
28-ми юли, четвъртък

10:00 ч. – „Читалня на открито” – представяне на книги и забавно-образователни игри, Крайдунавския парк
17:30 ч. – Улична магия с Quick Hands Project, Крайдунавския парк
18:30 ч. – Магическа работилница за малки, големи и още по-големи с Quick Hands Project, Крайдунавския парк
20:30 ч. – Вечерното шоу на Quick Hands Project, сцената на крепост „Баба Вида”

29-ти юли, петък

10:00 ч. – „Читалня на открито” – представяне на книги и забавно-образователни игри, Крайдунавския парк
17:30 ч. – Арт работилница за децата – изработване на гривни, ул. „Градинска”
20:00 ч. – Концерт на „Shaka Zulu Orchestra”, площад „Бдинци”

30 юли, събота

9:00 ч. – „Фолклорни дни с Фиданките” – надиграване на клубове за народни танци от цяла България, Спортна зала „Фестивална”
18:30 ч. – Гала вечер и официално закриване на Фестивала ”Дунавски вълни“, с участието на самодейни състави, Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав”, Vivo Montana, Антимовската духова музика и Юнашкия тиган, площад „Бдинци”