Фестивалът Vola Open Air ще събере млади музиканти край Враца

Фестивалът Vola Open Air ще събере млади музиканти край Враца

Петото издание на музикалния фестивал Vola Open Air ще започне в петък, 24 юли на вр. Околчица във Врачанския Балкан, съобщиха организаторите. Той ще продължи два дни и ще представи млади български и чужди изпълнители, като амбицията е да популяризира туризма във Врачанския балкан и природосъобразния начин на живот.

Сцената на фестивала ще даде възможност за изява на артисти, занимаващи се с некомерсиално изкуство. Тази година гости ще бъдат българският DJ Владислав Рашков, група Nasekomix, които ще представят новия си албум “Великани и джуджета”, британката Amy Becker, DJ Markus Intalex, както и формацията с международен състав Bedlam club.

Билетите за фестивала могат да се купят от Eventim и TicketLogic. Цената е 20 лв. за двата дни, ако не сте успели да си купите до края на май, когато се предлагаха с отстъпка на 15 лв. Събитията ще са на вр. Околчица, който е на над 1000 м надморска височина и до него има нов асфалтиран път, с два паркинга с капацитет 500 автомобила, уточняват организаторите. По време на самия фестивал ще има и бус, който да превозва гостите от автогарата във Враца до вр. Околчица и обратно. Има възможност да стигнете пеш и по екопътеката “Път на Ботевата чета” – отнема около три часа, или за час и половина от селата Паволче и Челопек, до които има редовни автобусни линии.

Фестивалът се организира в сътрудничество с дирекцията на Природен парк “Врачански Балкан” и общ. Враца. Организаторите съобщават, че тази година Vola Open Air е признат от международното жури на EFFE и е спечелил награда “Европейски фестивал”.

Още за участниците и програмата може да прочетете в сайта на фестивала volaopenair.com