Благотворителен търг събра над 47 000 лева за волейболистите на ЦСКА

Изп. директор и треньор на ВК ЦСКА Александър Попов и волейболната легенда Любо Ганев

Изп. директор и треньор на ВК ЦСКА Александър Попов и волейболната легенда Любо Ганев

Благотворителният търг, организиран от ВК ЦСКА като част от кампанията „100 сърца за ЦСКА“, премина при изключителен успех в балната зала на Централния военен клуб. На търга бяха продадени предмети дарени от легенди на ЦСКА в различните спортове.

Най-висока цена беше платна за боксови ръкавици и въженце за скачане на Кубрат Пулев. Валентин Михов спечели наддаването, като плати 6000 лева. Фланелка на капитана на ЦСКА Ивайло Стефанов от времето, в което играеше за националния отбор, беше купена за 5000 лева. Продадени бяха още фланелки на волейболистите Антонина Зетова, Теодор Салпаров, Матей Казийски, Пламен Константинов, на футболиста Димитър Бербатов, екипировка на Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, лични отличия на Димитър Каров и Михаил Таков, топката от победата на ЦСКА срещу Зенит (Казан) в Шампионската лига, както и пикелът, с който Дойчин Боянов е изкачва връх Еверест и връх Нанга Парбат.

Тодор Бъзински получава купата на Паро Никодимов от испанския турнир „Жоан Гампер“

Тодор Бъзински получава купата на Паро Никодимов от испанския турнир „Жоан Гампер“

Юристът Радостин Василев наддава за отличие на легендарния футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов за участието му на световното първенство в Германия през 1974 г. Друго отличие дарено от Паро, купа от традиционния турнир в Барселона „Жоан Гампер“ от 1991 г. бе закупена от собственика на Severozapazena.bg Тодор Бъзински.

В края на вечерта футболните привърженици на ЦСКА от „Офанзива“ наддаваха и спечелиха купата „Шампион на България“ на мъжкия волейболен отбор от 2010 година.

Ценното отличие им беше връчено от изпълнителния директор на ЦСКА Александър Попов и от бившия разпределител Николай Иванов. Кулминацията дойде минути по-късно, когато феновете обявиха, че даряват купата обратно на клуба. „Поклон пред Александър Попов и останалите във волейболен клуб ЦСКА за това, което правят. Мястото на тази купа е в клуба“, заявиха от „Офанзива“.

„Изключителен жест. В такива моменти осъзнаваме, че всичко, за което сме се борили, си е струвало усилията. И ни дава кураж да продължим да се борим. Любовта и подкрепата на всички тези хора е безценна. Сега виждаме, че с кампанията “100 сърца за ЦСКА” постигаме основната си цел – да се обединяваме в едно голямо червено семейство, в едно общество“, каза Попов.

Общо 47 700 лева е набраната сума, която ще се използва за ремонт на използваните от клуба спортни зали, както и за подпомагане на детско-юношеската школа.

rukavici-turg

Източник: Sportal.bg