Търговска палата – Враца кани на безплатно обучение по европрограми

Търговска палата – Враца кани на безплатно обучение по европрограми

Безплатно обучение за всички, които искат да знаят повече за актуалните европейски програми, организират от Търговско-промишлената палата във Враца, съобщиха от организацията. Безплатният семинар ще се проведе на 15 ноември, вторник, от 9.30 до 13 часа в конферентната зала на Палатата на пл. „Христо Ботев“. Обучението е от иновационния център Enterprise Europe Network заедно с консултантската компания „Финсис“.

Основните теми ще бъдат Програмата за развитие на селските райони и актуалните грантове от европейски фондове. Целта е участниците да научат как да подготвят успешен проект, за да получат подкрепа, разказват от Палатата.

В програмата е предвиден панел за подмярка 4.1 – „Инвестиции в земеделски стопанства“ заедно с новите изисквания от септември тази година. Другите засегнати мерки ще са за маркетинг и преработка на селскостопански продукти и подкрепа за неземеделски дейности. Ще се обсъдят и предстоящите примери по програмите за човешки ресурси, „Иновации и конкурентоспособност“, „Регионално развитие“ и други. В рамките на последния панел след 12 часа са предвидени индивидуални консултации за участниците.

Лектор на семинара ще бъде основателят на консултантска компания „Финсис“ Никола Христович. Организаторите препоръчват за участие да се направи предварителна регистрация на мейл office@finsys-soft.com или на факс 02/986 67 44.