В Драматичен театър – Монтана, гостува трупата от НЧ “Христо Ботев” – Вършец

На 16 септември от 19 ч. в Драматичен театър – Монтана, гостува трупата от НЧ “Христо Ботев” – Вършец. Тя ще представи постановката “Анна Бижуто”. Това е комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовниците им водят до комични и непредвидими ситуации. Това е една динамична въртележка, изпълнена с хумор и забавни моменти. Главната роля на икономката Анна е изиграна блестящо от Даниела Лилова. Тя попада във водовъртеж от случки, в които една неочаквана “командировка” изпразва дома, а в същото време той е пълен с две любовни двойки. Икономката обаче е истинско „бижу” и успява да постави нещата на мястото им, като извлича от това и финансова полза.

В една «луда нощ» изневеряващите си съпрузи и техните любовници след дълги надхитряния се събират заедно в семейния апартамент. Икономката Анна виртуозно се справя със заплетената ситуация и не позволява двойките да се засекат.

Персонажите са изострени, авторът иронизира света, в който живее, но го прави по един особено поетичен начин. С помощта на своите неуловими леки маниери, той ни предлага да размишляваме над живота много по-сериозно, отколкото ни се струва на пръв поглед. Макар и писана преди половин век, пиесата е актуална и днес с темите за щастието, любовта, изневерите в семейството.

Община Монтана