Световноизвестният театър ДРАК гостува в Монтана

Световноизвестният театър ДРАК от Чехия гостува в Монтана със спектакъла “Последният трик на Жорж Мелиес”. Той ще се играе на вход свободен в Драматичния театър на 18 септември от 19,00 ч. Трупата от Храдец Кралове гостува на куклен театър “Патилан” по покана на общината. Заедно с 16-членния екип на ДРАК в пристига и Зденек Финк – кмет на побратимения на Монтана чешки град.

Постановката на режисьора Иржи Хамелка е за деца над 7 години и за цялото семейство. Това е едно невероятно мултимедийно шоу, вдъхновено от забележителния живот и творчество на пионера на киното Жорж Мелиес. “Пиесата разказва очарователната история на най-големия филмов магьосник на всички времена. Той повежда публиката по пътя на илюзиите, които Мелиес пръв използва във филмите с невероятно въображение. Те все още носят художествена поезия и днес. Дори смъртта идва за кратко в изпълнения с безгранична фантазия свят на Мелиес, тъй като целулоидната лента, илюзията и фантазията са оръжия, които осигуряват надеждна защита.” – разказва анотацията на постановката “Последният трик на Жорж Мелиес”.

Театър ДРАК от Храдец Кралове е куклен театър за цялото семейство. Той прави представления, които са интересни за всички поколения театрални зрители. Театърът е с 50-годишна история и с изключителна творческа репутация и в Чехия, и в чужбина. Към театъра е създаден и музей – “Лабиринт”, с интерактивна детска площадка, която е атрактивна и за възрастни, както и студио.

Община Монтана