Състезания по спортно ориентиране с белоградчишко участие

Само преди няколко дни в град Разлог и село Бачево се проведоха състезания по спортно ориентиране. Първоначално спортистите се състезаваха за купата на “Разлог – 2014”, а второто състезание бе за купа “България – 2014”.
Участие в 5-те състезателни дни взеха и 5 представители на клуб “Спорт и туризъм” към Младежки дом – Белоградчик и с финансовата подкрепа на общината. Бе проявен изключително сериозен интерес към състезанията, като освен участници от цяла България в тях се включиха и представители на Русия, Норвегия, Македония, САЩ, Германия и други страни.

Участниците от Белоградчик се включиха във възрастовите групи до 12 години- Виктор Петров и Никола Богомилов, до 14 години – Гергана Димитрова и Анелия Викторова и до 45 години – Виктор Петров, като всичките завършиха успешно състезанията. Българското участие най-добре е било представено от градовете Габрово, Благоевград и Търговище.
Сигурно малцина знаят, че първите състезания за купа “Белоградчик” и за купа “България” са проведени в нашия град през далечната 1977 година.

Пресслужба на община Белоградчик