Ски сезонът в “Ком” ще бъде открит в събота

Ски сезонът в “Ком” ще бъде открит в събота

След силните валежи на пистите вече има достатъчно сняг | снимка: общ. Берковица

Ски сезонът на писта „Ком“ ще бъде официално открит в събота, на 23 януари със състезание по биатлон, съобщиха от община Берковица. Липсата на сняг тази зима отложи началото на ски сезона, но в последните дни времето обещава компенсация за забавянето с дебела снежна покривка и минусови температури поне до края на месеца. Общината е подготвила празници за откриването, а за първия ден в събота картите за влека на пистата ще бъдат безплатни за деца.

Официалното начало на ски сезона на пистите ще бъде дадено в 12 часа. На 23 и 24 януари на Градския стадион в Берковица ще има празник на спортменството, заедно със състезание по биатлон „Берковски олимпиец“. За старта се очаква да дойде европейската шампионка по дисциплината Павлина Филипова, която е патрон на празника. Началото е в 10 часа на 23 януари. Състезанието ще е разделено в четири възрастови групи, които ще се съревновават само по биатлон.
„Берковски олимпиец“ се връща след четири години прекъсване. Първото му издание е през 1999 г. и амбицията на организаторите е тази година да участват най-добрите български школи.