Селановци ще е домакин на международен турнир по Канадска борба

Селановци ще е домакин на международен турнир по Канадска борба

Деветият международен турнир по Канадска борба „Селановски събор“ ще бъде на 17 октомври в с. Селановци, общ. Оряхово, съобщиха организаторите. Началото ще е от 12 часа в читалище „Самообразование 1894“, а тегленето на участниците ще започне още в 9 сутринта. Участниците са разделени в няколко категории – мъже с дясна ръка до 75 кг, до 85 кг и над това тегло, лява ръка до 80 кг и над 80 кг. За дясна ръка има още абсолютна категория за мъже и една за жени.

Организатори на турнира са Клуба по канадска борба „Селановци 2006“ и клуба към АЕЦ „Козлодуй“. За справки и записвания кандидатите могат да се обаждат на тел. 0886 92 17 30 на Любен Иванов.

Само преди няколко дни българските състезатели по канадска борба отбелязаха поредните си успехи. На Световния шампионат в Малайзия България спечели над 10 медала, съобщиха от Българската федерация по канадска борба. Недалин Христов взе златен медал в категория младежи до 70 кг с лява ръка и сребърен медал в същите килограми с дясна ръка. При младежите до 75 кг златото е за Сашо Андреев и за лява, и за дясна ръка. До 70 кг с лява ръка победител със злато е Валентин Господинов. Също със злато за по-високата категория до 21 години и до 85 кг. е награден Християн Маринов с дясна ръка. Той получи и среброто за лява, при същите показатели. За младежи от категорията жени до 55 кг с лява ръка златен медал има Димитрина Димитрова.

Лява ръка в категория „Мастер“ до 80 кг. Цветан Гашевски донесе сребро, а при младежи до 65 кг с лява ръка бронзът е за Божидар Симеонов.

Пълните резултати може да видите на en.armpower.net

В края на ноември предстои и петият Международен шампионат в Белоградчик. Той ще се провежда в новата Спортна зала на 28 и 29 ноември.