Първа копка в община Чупрене по програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”

Утре, 13 юни, областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов ще присъства в община Чупрене на първа копка на 4 обекта, финансирани от Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите” в размер на общо 709 000 лева.

Очаква се на събитието да присъства председателят на Народното събрание Михаил Миков.

В програмата са предвидени посещения в населените места, където започват строителните дейности по проектите. Обиколката ще започне в 15.00 часа от село Търговище, където ще бъде даден старт на реконструкцията на водопровода на главната улица. В с. Върбово ще бъде обявено началото на два обекта – реконструкция на водопровод на главна улица и преустройството на общинска сграда за Център за настаняване от семеен тип. В с. Протопопинци също ще бъде стартиран проект за реконструкция на водопровод на главна улица.

Инж. Кръстьо Спасов и г-н Михаил Миков са поканени от кмета на община Чупрене Ваньо Костин в петъчния ден да присъстват и на откриването на Турлашки фолклорен събор. Началото на местния колоритен празник официално ще бъде дадено в 16.00 часа на площада в село Чупрене, където тържествата ще продължат до неделя.

По покана на кмета на община Макреш Иван Каменов, на 14 юни (събота), от 9.30 часа, председателят на българския парламент и областният управител на Видин ще направят първа копка на обект „Рехабилитация на част от водопроводна мрежа на с. Раковица”, също финансиран от държавния бюджет чрез Публичната инвестиционна програма на правителството.

Областна администрация Видин
Снимка: Евгени Динев