Празник на турлаците от Сърбия и България в Белоградчик

По инициатива на Турлашко дружество “Ждребче” на 08 ноември 2014 година в Белоградчик ще се състои традиционна турлашка среща в която ще вземат участие членове на торлашкото дружество “Тимочана-торлака” от село Миничево, Република Сърбия. Сред гостите ще бъдат също председателят на дружеството Деян Кръстич, зам. председателят на общинския съвет на община Княжевац и представители на Сдружението на частните производители. Първоначално те ще бъдат посрещнати в село Салаш. Тук ще разгледат строителството на новия път до прохода “Кадъ боаз”, където предстои да бъде изграден Граничен контролно-пропускателен пункт. Ще посетят етнографска изложба в местното читалище и ще бъдат поздравени от фолклорна група за изворен фолклор “Родни звуци”

От българска страна освен членовете и симпатизантите на Турлашко дружество „Ждребче” от общините Белоградчик, Чупрене и Чипровци ще присъстват кметът на община Чупрене Ваньо Костин, заместник кметовете на общините Белоградчик и Чипровци – Антон Трифонов и Валентин Кръстев и председателите на общинските съвети на община Чупрене и община Чипровци – Богомил Станков и д-р Юли Цветков.

По време на пребиваването си, гостите ще посетят природните забележителности на Белоградчик, а вечерта в ресторант „Мислен камък” ще се състои голяма турлашка среща.

Любомир Веселинов – председател на Турлашко дружество “Ждребче”