Инж. Кръстьо Спасов връчи почетен плакет на видинския майстор на спорта Богомил Петров

На 18 юни, на кратка церемония в кабинета на областния управител, инж. Кръстьо Спасов връчи на заслужилия майстор на спорта Богомил Петров. официалния плакет на Областна администрация – Видин.

„Почетната награда е израз на признанието ни за Вашия изключителен успех в световния спорт и за приноса Ви като личност и творец в обществения живот на Видин и региона”, изтъкна областният управител в поздравлението си към първия български световен рекордьор по вдигане на тежести.

В Деня на спорта през май тази година във Видин тържествено се отбелязаха 50-години от първия български световен рекорд, поставен от видинския щангист Богомил Петров. „Това е постижение, което дава повод на видинчани години наред да се гордеят с Вашето име на изтъкнат спортен атлет, еколог, фотожурналист и общественик”, отбеляза тогава инж. Кръстьо Спасов.

„Запазете любопитството си към света и вярата в призванието, на което сте посветили своя труд, мечти и талант. Нека сред множеството Ваши награди и отличия, се наредят и признанията за бъдещите Ви успешни изяви”, пожела областният управител на видинския заслужил майстор на спорта.

Пресслужба община Видин