Кристиян Даков и Виктор Касабов са победители в лека категория на мотокроса в Белоградчик

Кристиян Даков и Виктор Касабов са победители в лека категория на мотокроса в Белоградчик

Кристиян Даков и Виктор Касабов са победителите в третия кръг на Северозападния шампионат по мотокрос в категориите до 65 куб. см и до 85 куб. см. Това съобщиха от община Белоградчик, която е организатор и спонсор на събитието. Участниците в състезанието бяха от цяла България – общо 41 души. В най-леката категория от 65 куб. см след Даков застанаха Петър Станков и Мирослав Маринов.

На второ и трето място с мотори до 85 куб. см след Касабов се класираха Тошко Петров и Мишел Рацов. При МХ1 Денислав Ангелов е победител, а подгласници бяха Венелин Иванов и Георги Зидаров. Клас МХ3 120-250 куб. см завърши с първо място за Людмил Александров, следван от Еди Евгениев и Мартин Мартинов. При следващата категория МХ3 250-450 начело беше Илиян Гоцов, след него останаха Захари Томов и Тодор Ковачев.

Людмил Васев стана победител в професионалния клас МХ2. следван от Томислав Томов и Виктор Касабов. Състезанието се проведе в два манша, в продължение на 4 часа. За втора поредна година в битката за трофей участва и 16-годишната Мариета Гогова от Берковица. Тя сподели,, че мечтата й е да участва в световна надпревара.

Награди получиха най-малкият участник – 8-годишният Антон Славчев, спонсорът и най-възрастен състезател Цветан Михайлов на 58 години. Общината отличи и Любомир Гайтански, който също е организатор и “вдъхновител” на мотокроса. Кметът на Белоградчик Борис Николов отбеляза, че благодарение на Гайтански е възобновена идеята за състезанието, а “без него това нямаше да се случи”.

По време на откриването Николов отбеляза, че след извършените дейности по пистата тази година, със съдействието на общината и според мнението на специалистите тя е станала много по атрактивна, което предполага, че тук ще се провеждат едни от най-добрите и вълнуващи състезания по мотокрос. Кметът награди със стартови премии за участие и четиримата представители на община Белоградчик в надпреварата.