Пиеси и концерти в новата културна програма на Враца

Пиеси и концерти в новата културна програма на Враца

25 октомври
Изложба – живопис на Мария Исаева в Клуб на дейците на културата – Враца. Началото е в 17.30 ч.

Постановката “Нора” от Хенрих Ибсен, поставена на сцената на ДКТ – Враца, начало – 19 часа.

Оперета “Цигански барон” от Йохан Щраус, постановка на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” – Велико Търново. Сцената на читалище “Развитие-1869” във Враца.

26 октомври
Концерт църковно-славянски песнопения посветени на 90 год. от създаването на Българския хоров съюз и 120 год. от рождението на композитора Петко Стайнов. Хор на слепите ”Академик Петко Стайнов” с диригент Петър Матев; Представителен хор на Врачанска епархия ”Св. Софроний еп. Врачански”, диригент: Траянополски епископ Киприян. Място – Храм ”Св. Възнесение”, началото е от 18.30 ч.

Постановка “Бащата” н Аугуст Стриндберг”, постановка на ДКТ-Враца, мястото е Камерната зала на театъра, началото е в 19 ч.

27 октомври
”Забрадка на слънцето” от Кирил Топалов, Камерна зала на ДКТ-Враца, началото е в 19 часа.

Симфоничен концерт на Симфониета-Враца с диригент: Момчил Томов и солист Мария Симеонова на пиано. Начало – 19 часа в Градска концертна зала. Още – в програмата:

simphonieta-vraca

29 октомври
”Умният храбър шивач” – пиесата ще се играе в Камерна зала на ДКТ – Враца от 19 часа.

Тържествено честване на 90 год. НЧ ”Пробуда – 1926” с. Згориград – празникът ще започне от 16 часа в залата на читалището.

3 ноември
Милица Гладнишка и “Михаил Йосифов секстет” ще изнесат концерт в читалище “Развитие” в четвъртък. Началото е от 19 часа, билетите са на цени от 8 до 15 лв. Покупка на билети и резервации стаава на касата на читалището, може да се обадите и на тел. 0889 31 84 16 и 0887 36 79 30.

3-4 ноември
Рогозенското съкровище е темата на научна конференция, която ще се проведе на 3 и 4 ноември в Регионалния исторически музей във Враца. Началото е от 10 часа в четвъртък. Организатори на конференцията “Съкровището от Рогозен в Античния свят – 30 години по-късно”, са РИМ – Враца, катедра “Археология” към Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Американски изследователски център – София.

11-13 ноември
“Фабрика за идеи” организира за трета поредна година международния форум за социална промяна чрез емпатия в Източна Европа EMPATHEAST. събитието е за социално ангажирани артисти и хора от творчески професии, които да се включат в Предизвикателството за артистични иновации. Още – четете тук.

Фабрика за идеи ще подкрепи 3 идеи, които отговарят на темата и ценностите на форума. Те ще получат финансова подкрепа и ще станат част от програмата на EMPATHEAST.

rogozen