Петрохан е проходим при зимни условия

Петрохан е проходим при зимни условия

Автомобилите, минаващи през прохода Петрохан, да се подготвят за пътуване при зимни условия, препоръчват от Агенция “Пътна инфраструктура”. Снощи над прохода е завалял сняг и е възможно на места да се образуват навявания или да има заледяване. От АПИ съобщават, че пътищата се почистват и опесъчават редовно и дежурните екипи са готови да реагират при снеговалеж.

“Петрохан” остава забранен за превозни средства над 12 тона, както и за прикачени ремаркета и полуремаркета. Препоръката на Агенцията е шофьорите да се движат с повече внимание и да съобразяват скоростта си. Задължително е оборудването с подходящи за зимните условия гуми. Пътната агенция припомня, че блокирането на пътища от неподготвени автомобили затруднява почистването и пътуването на останалите шофьори.

От 16 до 20 часа днес е ограничено движението на тежкотоварни автомобили, земеделска и строителна техника по първокласните пътища и автомагситралите, напомнят от МВР. Заради ремонти по магистрала “Хемус” при виадукт “Елешница” част от платната са затворени и движението там е по-бавно. От МВР припомнят, че обходният път на Монтана е затворен, а на много от пътните отсечки в областта има ограничение на скоростта заради ремонти и лошо състояние на пътя. Пътят от Видин до граничния пункт Връшка чука е частично затворен и минаващите се пренасочват по стария път заради свличане на пътното платно. На място има указателни табели и ограничение на скоростта до 40 км. в час. Заради свлачища са въведени ограничения и по някои от пътищата в обл. Враца – използват се обходни маршрути или се преминава с ограничение на скоростта.

Прогнозата за утре е слънчево време, с намалена видимост сутрин и положителни максимални температури, съобщават от Института по метрология и хидрология към БАН. Минималните температури на места ще са отрицателни. Актуалната пътна обстановка може да следите на сайта на АПИ и на денонощния тел. 0700 130 20.