“Петрохан” е затворен заради свличане на сняг

“Петрохан” е затворен заради свличане на сняг

Свличане на снежни маси е затворило прохода „Петрохан“ и пътища в Северозападна България. Заради обилния валеж пътят към ски зона „Ком“ е затворен, съобщиха от община Берковица. Проходът „Петрохан“ засега остава непроходим заради паднала лавина. Служители на пътното управление се опитват да го почистят с верижни машини. В цяла Северозападна България продължава да вали и покривката до тази сутрин на много места е 40-50 см, на ски зона „Ком“ тя е 70 см. и продължава да се повишава. Според прогнозата за времето валежът ще продължи поне до понеделник.

От пътните служби уверяват, че в обл. Монтана няма затворени пътища, но от община Берковица съобщиха, че техниката не е успяла да стигне до Слатина и Клисурския манастир. От общината уверяват, че цялата налична техника почиства, като с приоритет са главните улици и пътищата до селата. Призивът е да не се пътува, ако не ви се налага неотложно. Без ток са селата Ягодово и Боровци. Дежурният телефон за връзка с общ. Берковица е 0885 11 90 56.

Населени места без електричество има в общините Вълчедръм и Якимово, както и в части от Монтана, съобщава Dariknews.bg.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че се ограничава движението на превозни средства над 12 тона в цялата област Видин. По третокласните пътища на Монтана е забранено движението на автомобили над 10 тона, а в обл. Враца са ограничени превозните средства над 3.5 тона по пътя Краводер – Люти дол.

Възможно е заради силния сняг пътищата да се затварят временно за почистване. Очаква се снегът постепенно да спре едва в понеделник, след което ще остане студено и покривката ще се задържи.