Пенсионерите от Белоградчик отпразнуваха 35-годишния юбилей на своя клуб

В Младежкия дом на Белоградчик се състоя вълнуващо празнично тържество по повод 35-годишния юбилей на Клуб на пенсионера “Мадона”. Сред гостите на празника бяха кметът на общината Борис Николов, председателят на общинския съвет Мирослава Чавдарова, зам. кметът Антон Трифонов, Цветан Минков – председател на Централния съвет на Съюза на пенсионерите – 2004, Илияна Веселинова- директор Дирекция “Социално подпомагане”. Присъстваха и представители на много клубове от страната и чужбина, с които белоградчичани успешно си сътрудничат.

Обширен, ретроспективен доклад за постигнатите положителни резултати в работата и реализираните по-значими постижения представи председателят на клуба Симеон Илиев. Бе отбелязано, че пенсионерите от клуба активно са участвали в обсъждането на проекта за възрастните хора и са направени конкретни предложения за намаление на потребителската такса при посещението на лекар, за периодично увеличение на пенсиите и диференцирано даване на коледни надбавки съобразно размера на пенсиите. Пазят се в сърцата спомените за съпреживяните радости и грижи, за многобройните участия във фестивали от вокалните групи, в обществени инициативи от местен, регионален и национален характер. Последната от които беше съвместно с общината за набиране помощи за пострадалите от наводненията жители на град Мизия, за което дело бяха отличени от Областния съвет на БЧК – Видин със благодарствено писмо и сувенири. Дълго ще се помнят и екскурзиите свързани с историята на страната и красивите кътчета на нашата Родината, а също и тези в чужбина. Многобройни са срещите със сродните пенсионерски клубове от различни краища на страната, дарявали с нови приятели и превръщали делниците в празници. Клубът си сътрудничи с 20 населени места, в това число с клубове от Зайчар и Княжевац, Р. Сърбия.

В Поздравителния адрес на кмета на общината Николов до юбилярите се казва: “С удоволствие поднасям своите поздравления и най-искрени благопожелания по повод вашия юбилей, като израз на уважение и признателност към вас, хората, отдали най-хубавите години от своя живот за благото и развитието на любимия Белоградчик и България. Трийсет и пет години вашият клуб е средище на организиран и пълнаценен живот. Място за срещи, раздумки и празници, които напълно сте заслужили”…. И добави: “Нека доверието и уважението, което изпитваме към вас бъдат стимул в бъдещата ви организирана дейност на зрялата възраст, а радостта и щастието да ви бъдат постоянен спътник!”

На най-активните членове на клуба, със съществен принос в обогатяване на неговата дейност бяха връчени грамоти. Бе отдадено дължимото и на 7-те председатели на клуба през годините – Крум Дроцанов, Димитър Асенов, Никола Джунински, Илия Табаков, Георги Николов, Тодорка Живкова и Теменуга Велкова не жалили сили, енергия и ентусиазъм за неговото организационно укрепване.

Юбилярите получиха много Поздравителни адреси, цветя и подаръци. А хубавият празник бе продължен с прекрасни български песни и хора в изпълнение на вокалните групи “Чаровни години” и “Пей сърце” и танцова формация “Калина”.

Пресслужба Община Белоградчик