Областният управител инж. Кръстьо Спасов поздрави видинските полицаи, пожарникари и служители на реда с професионалния им празник

Инж. Кръстьо Спасов връчи на директора на ОД МВР – Видин официален плакет на областната администрация за доброто взаимодействие между институциите .

Днес в Конферентния център на Областна администрация – Видин се проведе тържествено заседание по случай 5 юли – професионален празник на служителите от МВР и 135 години от създаването на вътрешното ведомство. Като домакин на събитието, областният управител инж. Кръстьо Спасов отправи приветствие към ръководството и служителите на Областна дирекция на МВР – Видин (ОД МВР).

В словото си областният управител изрази уважението си към видинските полицаи, пожарникари и всички служители в структурите на МВР. „Дължим това уважение и на семействата ви, които също посрещат трудностите и предизвикателствата, съпътстващи вашия нелек и изпълнен с рискове труд”, каза инж. Кръстьо Спасов, като им пожела здраве, успех и благополучие. „Запазете достойнството на вашата професия и увереността, че вашите постижения в името на законността и държавността са успех за цялото общество”, подчерта областният управител.

Инж. Кръстьо Спасов благодари на ръководството на ОД МВР – Видин за навременното и компетентно съдействие при решаването на критични ситуации и проблеми. Той връчи на директора на полицията Константин Джунински официалния плакет на Областна администрация – Видин. „Оценявам Вашата подкрепа за успешното стартиране на национална програма „Сигурност” в област Видин”, отбеляза областният управител, който е работодател на 280 души, ангажирани по програмата като сътрудници на полицейските екипи в охраната и поддържането на обществения ред в малките населени места на територията на региона. Той увери представителите на органите на реда в твърдата си подкрепа на действията и усилията им в борбата с престъпността, осигуряването на обществения ред и сигурността на гражданите.

По случай празника на МВР и с признателност за „отличното взаимодействие между Областна администрация – Видин и ОД МВР – Видин”, г-н Джунински връчи благодарствена грамота на областния управител на Видин.

На тържественото събрание бяха наградени 54 служители на ОД МВР – Видин и 27 служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. С грамоти и награди бяха отличени победителите в турнира по стрелба с късо оръжие. Специална статуетка за най-добър резултат в отборното класиране получи отборът на ОД МВР – Видин. Класиралите се на първите три места мъже и жени в индивидуалната надпревара бяха наградени с медали.
На професионалния си празник видинските служители на МВР получиха поздравителен адрес от председателя на Народното събрание Михаил Миков. Гости на тържеството бяха председателите на Видинския окръжен съд, на Административния съд, директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност” – Видин, представители на Полицейско управление – гр.Зайчар, Сърбия и окръжните полицейски инспекторати на окръг Долж, гр.Крайова и окръг Олт, гр.Слатина – Румъния.

Областна администрация – Видин