Областният управител на Видин присъства на първа копка на обект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в с. Винарово, община Ново село

С подмяната на 12,5 км водопроводни тръби ще се осигури чиста питейна вода за населението в селото от дунавската община

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов присъства днес на първа копка на обект „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Винарово”. Проектът е на община Ново село, финансиран в размер на 1,3 млн. лв. от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Реконструкцията включва подмяна на водопроводните тръби в селото с дължина 12,5 км.

След отслужването на водосвет, символичен старт на строителството даде кметът на с. Винарово Евдоким Ванков, който счупи бутилка шампанско в земекопна машина. На церемонията присъстваха кметът на община Ново село Георги Стоенелов, председателят на Общинския съвет Георги Керанов, жители и гости на с. Винарово.

„Това е последното от всички села в община Ново село, на което подменяме водопроводната мрежа. С това не завършваме, а започваме подобряването на облика на с. Винарово”, каза Георги Стоенелов. „Изпълняваме критериите да има изградена канализация и нова водопроводна мрежа и през новия програмен период 2014-2020 г. ще кандидатстваме с проекти за асфалтиране на улици и тротоари, ремонт на читалища, детски градини и църкви”, уточни кметът на община Ново село.

Областният управител на Видин поздрави общинското ръководство за стартирането на проект, който ще осигури чиста питейна вода за населението. Той изрази увереност, че проектът ще бъде изпълнен качествено и в срок и пожела на община Ново село успех и в бъдещите й инициативи за повишаване стандарта на живот и благосъстоянието на хората в малките населени места.

Областна администрация Видин