Областният управител на Видин представи двамата си заместници – Любомир Низамов и Огнян Ценков

Областният управител на Видин представи двамата си заместници – Любомир Низамов и Огнян Ценков
Любомир Низамов

Любомир Низамов

На първата си пресконференция днес Момчил Станков обяви приоритетите за работа на своя екип

Областният управител на Видин Момчил Станков представи официално екипа си и обяви публично приоритетите си за работа днес, на първата пресконференция от назначаването му на поста с решение на Министерския съвет от 26.11.2014 г.

Влязохме в управлението при форсмажорни обстоятелства около бедствената ситуация в региона, отбеляза Момчил Станков. Той посочи това като причина за отложеното с няколко дни официално представяне на новия ръководен екип на Областна администрация – Видин.„

Когато институциите работят в синхрон, можем да се справим със всяко бедствие. Тази добра практика ще я пренесем и в бъдещата ни съвместна работа с всички кметове на общини”, каза областният управител в отговор на журналистически въпрос. Той увери, че неговият екип ще се обедини и работи за една кауза – развитието на Видин и областта.

Кризисната ситуация в региона наложи друг дневен ред и на заместник областните управители – Любомир Низамов и Огнян Ценков, коментира областният управител. Той уточни, че двамата му заместници са встъпили в длъжност на 03.12.2014 г. със заповед на министър – председателя Бойко Борисов.

Огнян Ценков

Огнян Ценков

Областният управител е определил със своя заповед ресорите на заместник областните управители. Любомир Низамов ще отговаря на областно ниво за икономиката и бизнеса, енергетиката, инфраструктурата, земеделието и регионалното развитие. Той ще осъществява политиката в тези сфери на развитие и като председател и заместник председател на 12 областни комисии.

„Повечето от вас ме познават”, каза пред журналистите г-н Низамов, който бе заместник – областен управител в периода на управление 2009-2013 г. Преди това 54-годишният машинен инженер е работил 25 години в сферата на
железопътния транспорт.

Заместник областният управител Огнян Ценков отговаря за образованието и културата, социалните дейности, здравеопазването, туризма, спорта и младежките дейности, неправителствените организации, околната среда, и регионалното развитие. В съответствие с поверените му ангажименти, той оглавява 5 областни комисии. Г-н Ценков е определен и за заместник – председател на 3 областни комисии, сред които са областният кризисен щаб и комисията за военните паметници.

Огнян Ценков е на 51 години от гр. Видин. Завършил е висшето военно училище в гр. Велико Търново. Пред медиите г-н Ценков отбеляза дългогодишния си стаж като офицер от Българската армия и служител в системата на МВР.

Момчил Станков

Момчил Станков

Преди да заеме поста областен управител на Видин, Момчил Станков е работил 12 години като адвокат на свободна практика, последните 6 години – и като общински съветник във Видин. 38-годишният потомствен юрист, по собствените му думи, е завършил „право” в Нов български университет. Защитил е магистърска степен и по „международни отношения”.

В пълен състав новият ръководен екип проведе среща и със служителите на Областна администрация – Видин.

* Пълна биографична справка за областния управител можете да видите тук: http://www.vidin.government.bg/094/60-16-16/upravitel.html), а за заместник областните управители – тук: http://www.vidin.government.bg/094/60-16-16/zam.html

Областна администрация Видин