Областният управител на Видин: Да имаме видинолюбие!

По повод предстоящия на 26 октомври духовен празник на гр. Видин, инж. Кръстьо Спасов изпрати поздравителен адрес до Общинския съвет

„Духовният празник на Видин – Димитровден, е онова светло събитие, което всяка година на 26 октомври оживява с радостта и благотворността си всички нас, жителите на старопрестолния дунавски град. Бих искал да изразя уважението и възхищението си от личностите и достойните граждани на Видин, утвърдили с труда си и украсили с любовта си достолепното име на нашия хилядолетен град” – това казва областният управител инж. Кръстьо Спасов в празничното си обръщение към местната власт, гражданите и строителите на Видин по повод предстоящото в неделя честване на празника на града. Той изпрати поздравителния си адрес до Общински съвет – Видин, който ще проведе тържествено заседание в празничния ден.

„Отличието „почетен гражданин на Видин” се присъжда посмъртно на видния общественик и летописец Христо Лишков, обобщил своите всеотдайни и задълбочени изследвания с понятието „видинознание”. Аз ще си позволя да призова моите съграждани към видинолюбие. Нека имаме това дълбоко в своята безкористност и преданост обединяващо чувство, което да ни даде силата да превъзмогваме трудностите и опората да продължаваме заедно напред”, подчертава областният управител.

В поздравителния адрес от инж. Кръстьо Спасов се казва още:

„Съграденото от нас днес е това, с което ще ни помнят утре. Да бъдем настойчиви и обединени в идеите си, мъдри и последователни в решенията си. Само така – с общите усилия на местната власт, държавните институции, бизнеса, инициативността и волята на гражданите, ще постигнем желания от всички просперитет на Видин и по-добро бъдеще за децата ни.

Нека, по примера на нашия духовен покровител – Св. великомъченик Димитър, имаме твърдостта и вярата в извечния смисъл да твориш добро и да отстояваш истината. Нека Димитровден освети с радост и надежда всеки дом и донесе на всички здраве, успех и благополучие. Честит празник на видинчани и на строителите на Видин!”.

Областна администрация Видин