Областният управител инж. Кръстьо Спасов връчи плакет на митрополит Дометиан на духовния празник на Видин

Почетната награда е израз на признателност за неговия труд и принос за утвърждаването на старопрестолния град като крепост и мост към духовния, просветен и културен свят

Почетният плакет на Областна администрация – Видин връчи на митрополит Дометиан областният управител инж. Кръстьо Спасов на тържествен обяд вчера по повод духовния празник на Видин.

„Приемете го като израз на признателността ни към Вас и Вашите духовни сътрудници от Видинска света митрополия за живодействащия Ви труд и принос нашият град да бъде крепост и мост към духовния, просветен и културен свят”, каза областният управител в обръщението си към Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

„В този свят ден, когато изразяваме почитта си към духовния покровител на Видин – Св. Димитър Чудотворец, ми позволете да засвидетелствам отново дълбокото си уважение и искреното си възхищение от Вашите всеотдайни усилия и безкористна отдаденост на вярата, духовността и културата. Вярвам, че хората от сърце и по достойнство ценят и намират опора във Вашата духовна сила и мъдра закрила”, подчерта инж. Кръстьо Спасов, като пожела на митрополит Дометиан здраве и дълголетие в достойното му служение като архипастир на Видинската духовна епархия.

Облатна администрация Видин