Областният управител инж. Кръстьо Спасов провери ремонта на надлеза във Видин

За реконструкцията на този важен обект от транспортната  инфраструктурата на града бе осигурена необходимата инвестиция от          2,7 млн.  лв.  по публичната програма на правителството„Растеж и устойчиво развитие на регионите”      

 Областният управител инж. Кръстьо Спасов провери изпълнението на основния ремонт на надлеза над ж.п. линията по бул. „Панония” в гр. Видин. Реконструкцията на пътното съоръжение е на стойност 2 704 277 лева, осигурени в пълен размер по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Областният управител посети обекта в момент, в който се полагаше първият асфалтов пласт на рампата към съоръжението. „Работим по конструкцията на надлеза, като укрепваме здравината на бетоновата плоча, ще полагаме нова хидроизолация, еластична ограда, парапет и тротоари. Подменяме с нови и  фугите на цялото съоръжение”, информира инж. Дончо Желязков, технически ръководител от фирмата – изпълнител на обекта „Мостремонт 97” ООД – София. По думите му, едното платно, което се ремонтира в момента, ще бъде асфалтирано и отворено за движение около 20 октомври.

„За да се реализира обектът, с оглед настъпващия есенно-зимен сезон, трябва да се организира работата и на другото платно. По този начин ще ускорим реализацията на това важно съоръжение от пътната инфраструктура на Видин”, коментира областният управител. Според инж. Кръстьо Спасов решението за това е ремонтът да се извършва едновременно на двете платна на надлеза. За целта той ще проведе среща със заместник кмета на община Видин, като възложител на обекта, представители на фирмата, осъществяваща надзора, и на „Пътна полиция”, с които да се обсъди нова организация на движението. „Това по принцип е по-добрият вариант. Ако имаме разрешение мостът да бъде затворен за около 30 дни, ще успеем да приключим по-бързо в благоприятното за строителство време”, коментира инж. Дончо Желязков..

„Отпуснатите от държавния бюджет средствата за надлеза са гарантирани на сто процента. Парите са разчетени до края на 2014 г. и ако не ги усвоим до декември, ще ги изгубим безвъзвратно”, каза областният управител и призова за стриктно спазване на сроковете и качеството на изпълнение.

Основният ремонт на критичното пътно съоръжение стартира в края на август. Срокът за изпълнението му по договор е 112 дни.