“Нора” на Ибсен и италиански композитори в културната програма на Враца

“Нора” на Ибсен и италиански композитори в културната програма на Враца

Камелия Лишковска като Нора в миналия сезон | снимка: ДКТ-Враца

Постановката „Нора“ на Хенрик Ибсен е включена в репертоара на Драматично-куклен театър-Враца и през новия сезон, показва културната програма на общината. На 20 и на 21 септември от 19 часа ще започнат представленията на пиесата в Камерната зала на Театъра. Премиерната постановка на „Нора“ във Враца беше през ноември миналата година. Ето какво разказва Камелия Лишковска, превъплатила се в Нора на премиерата миналата година:

„Моята Нора е все още недоизградена като бунтар, но е много чувствителна и ранима, тя е любопитна към света, обичлива и плаха, но и много смела и силна. Моята Нора се бори срещу несправедливостта и лицемерието, срещу фалша и прикритите отношения между хората“.

За малките зрители врачанския театър ще представи „Червената шапчица“ от Шарл Перо на 24 септември от 10.30 часа в Куклена зала.

Меломаните в града ще се радват на откриването на новия сезон на Симфониета Враца. От 19 часа на 21 септември в Градска концертна зала проф. Марио Хосен ще представи известни творби за цигулка. Диригент е Димитър Панов, със специалното участие на мецосопраното Елена Чавдарова. В програмата са включени творби на Винченцо Белини, Джоакино Росини, Николо Паганини и Гаетано Доницети.

Билети за театралните постановки може да купите на касите на театъра, за музикалните вечери – в Концертна зала, а повече информация – на тел. 0887 299 432.

music-vratca