На писта “Ком” очакват нов сняг за откриване на ски сезона

На писта “Ком” очакват нов сняг за откриване на ски сезона

Пътят към пистата и хижата (архив) | снимка: Фейсбук страница на “Ски център Ком”

Снегът под връх Ком засега не е достатъчен за каране на ски, но времето през почивните дни ще е много приятно за разходка в планината. Това съобщиха от община Берковица, на чиято територия се намира ски център „Ком“. Пистата под върха е заснежена, не е обработена и по нея може да се пускат деца с шейни. От общината посочват, че пътят до хижа „Ком“ е разчистен, а при наличие на достатъчно сняг, с който да има и обработка на пистата, ски сезонът ще се открие официално.

Според прогнозата за времето на Sinoptik.bg в района на Берковица днес и утре ще е слънчево с променлива облачност, като в следобедните часове в неделя е възможно да превали кратък дъжд. В понеделник вероятността за дъжд ще е по-малка и температурите ще са над нулата. Във вторник ще започне леко застудяване с валежи от дъжд, които до сряда ще спрат. От неделя, 17 януари, ще има по-сериозно захлаждане и валежи от сняг.

Състоянието на писта „Ком“ може да следите на живо от камерата чрез сайта на община Берковица: http://www.berkovitsa.bg/camera-kom/

За резервации и информация за настаняване в района:

Хижа Ком (нова) – GSM: 0885 83 02 71
Хижа Ком (стара) – GSM: 0889 68 16 93
Къща Ком (профилакториум) – GSM: 0887 34 87 87