На излет във Врачанския Балкан

На излет във Врачанския Балкан

Медковски водопад | снимка: Красимир Лаковски, ПП “Врачански Балкан”

Дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан“ организира излет в планината в събота, 18 юни. Разходката ще е до Медковски дол и Медковски водопад. Началният час на тръгване е 9 часа, сборният пункт е пред Природозащитен център „Натура“ във Враца, уточняват от парка.

В края на юни Дирекцията планира нов излет – двудневен поход до с. Очин дол. Тръгването е на 27 юни, понеделник, от гр. Враца. Оттам се минава през хижа „Пършевица“ и се продължава д с. Очин дол. Нощувката е в новата туристическа база на парка, където футболните фенове могат да гледат мачовете от европейското първенство. Връщането е на другия ден, освен ако не искате да останете във Врачанския Балкан. Записвания и повече информация туристите могат да получат на тел. 092/66 03 18 и от сайта на парка – www.vr-balkan.net.

За тези, които имат време – в център „Натура“ на 21 юни от 18 часа се открива изложба „Пещерите и ние“. На нея ще бъдат показани най-добрите снимки от едноименния международен конкурс, предоставени с помощта на „Врачански Балкан“, Балкански спелеоложки съюз, Пещерен клуб “Приста“ – Русе и Българско пещерно дружество. През пролетно-летния сезон център „Натура“ работи без почивен ден от 9 до 12 и от 13 до 17 часа. Адресът му във Враца е ул. „Поп Сава Катрафилов” 27/29.