Народна музика за Новата година във Враца, Белоградчик и Берковица

Народна музика за Новата година във Враца, Белоградчик и Берковица

Severozapazenabg.com ви пожелава успешна Нова година с този прекрасен изглед от Згориград и проход Вратцата! | Снимка: Иван Миладинов

С празнични концерти ще започне новата година във Враца, Белоградчик, и Берковица, съобщиха от местните общини. Във Враца пред сградата на общината ще пее народната изпълнителна Радостина Паньова, заедно с Духовия оркестър на читалище „Развитие 1869“. Концертът ще започне от 23.50 часа.

В Белоградчик гостите и жителите ще могат да празнуват на пл. „Възраждане“ край празничната елха с български народни песни и танци. Дядо Мраз и Снежанка ще раздават подаръци на малки и големи, а след полунощ кметът Борис Николов ще поздрави присъстващите. Общината е осигурила и вино.

В Берковица Новата година ще започне на пл. „Йордан Радичков“ в 0.30 часа с Духов оркестър „Здравец“, а за празнуващите ще има и вино.

От община Враца припомнят, че със заповед на кмета Калин Каменов е силно ограничена продажбата на пиротехнически средства – пиратки, фойерверки. За да могат да ги продават, търговците трябва да имат разрешително за търговия с пиротехнически средства, издадено по Закона за оръжията и боеприпасите.

Напълно забранена е продажба и употреба на пиратки и други на деца под 12 години, ограничения има и за някои от продуктите, които няма да могат да се продават и ползват от лица под 16 години и 18 години. Задължително е всички да имат маркировка CE и да бъдат в срок на годност. Забранена е употребата им в близост до болници, социални домове, учебни заведения, храмове и манастири, а собствениците на заведения трябва да гарантират, че използваните пиротехнически средства няма да създадат опасност.

Вижте как ще празнуват и в Монтана: http://bit.ly/1UhPuhK