Над 2000 мотористи куфяха на концерта на „Диви ягоди“ във Видин

Фронтменът на

Фронтменът на “Диви ягоди” Ливио Берак

Повече от 2000 души станаха свидетели на първото участие на легендарната хевиметъл група“Divlje jagode” в България. Концертът продължи повече от 2 часа на площад „Бдинци” във Видин и бе основна част от тазгодишния мотосъбор в града. Основни организатори на събитието бяха община Видин, мото клуб Nort West Motors- Видин. Както се очакваше, имаше и много мотористи от други градове в района.

Феновете на групата видяха една от първите изяви на новия  вокал на групата – хърватина Ливио Берак, известен с участието си в групата “Rat bendova”. През последните години групата бе напусната от басиста  Голден Ченич и вокала Марко Османович. 

Освен култовата песен Motori, която беше изпълнена многократно под звуците на ръмжащите мотори, паркирани около и пред сцената, феновете чуха и куфяха още и на Autostop, Krivo je more, Konji, Zauvjek tvoj, Jedina moja, Shampioni.

След концерта много фенове търпеливо изчакаха да получат автограф от изпълнителите и да се снимат с тях. Членовете на групата останаха приятно изненадани, че публиката изпя много от песните заедно с тях и си пожелаха отново да гостуват във Видин.

Така след първото си участие в България Divlje jagode продължават към следващата си сцена- сръбският град Неготин, намиращ се само на 50 км от Видин.

Divlje Jagode е създадена през далечната 1977 г. в град Бихач, Босна и Херцеговина в границите на бивша Югославия. Музикантите са считани за пионери в хевиметъла, а днес са едни от най-популярните икони на рок музиката в Босна и Херцеговина и на Балканите. След 36 години на сцената „Дивите ягоди“ имат 12 студийни албума и продажби от над 4 милиона записи.

Снимки от концерта: Иван Миладинов