Над 130 състезатели се включиха във велорали Rock ‘N Roll в Белоградчик

Над 130 състезатели се включиха във велорали Rock ‘N Roll в Белоградчик

Тази година беше петото поред издание на велоралито | снимки: Велоклуб “Скала” и общ. Белоградчик

Димитър Михайлов беше най-бързият състезател на велоралито Rock ‘N Roll, което се проведе през уикенда в Белоградчик, съобщиха от общината. Михайлов е изминал 43-километровото трасе за по-малко от три часа. Той е от групата на мъжете на възраст 35-45 години. След него останаха Жеко Стойчев и Николай Георгиев. Стартът на състезанието беше даден от 10 часа в неделя, 17 април. Състезателите, сред които и много жени, поеха предизвикателството като се хвърлиха в здрава битка с 43- километровото трасе. По-голяма част от него преминавава сред природния феномен “Белоградчишките скали”.

Участниците в спортната надпревара се състезаваха в пет възрастови групи. Награждаването започна с жените, където на най-високата стълбица за поредна година застана Марина Драголова, следвана от Радостина Чепаринова и Йоана Славова. В групата на юношите 16-18 години първото място грабна Цветан Иванов. Почетната стълбичка с него споделиха Мартин Димитров и Морето Георгиев. В групата мъже 19-35 г. на почетната стълбица се наредиха Мартин Вълчев, следван от Александър – Машината и Петър Бъровски. При мъжете над 45 години за поредна година купата за победител в групата грабна Фьодър Драголов. След него се класираха Людмил Христов и Анатоли Георгиев.

Велорали Rock ‘N Roll се провежда пета поредна година с домакинството на велоклуб „Скала“. Много ентусиастите от цялата страна проявиха интерес към спортното мероприятие и подадоха заявки за участие. И ако миналата година участниците бяха 72 души, то тази те надхвърлиха всички очаквания. Техният брой беше 133 души. Този път и домакините участваха с най-много състезатели – 4 на брой- учениците Марин Маринов – ІХ клас, Николай Иванов – ХІ клас, Мирослав Маринов – VІІ клас, най-младият състезател и Венцислав Цветанов.

Кметът на Белоградчик Борис Николов поздрави участниците в състезанието с неговото успешно и безаварийно приключване, честити на победителите, пожела им нови успехи и си пожела догодина състезателите да бъдат още повече. Сподели още, че състезанието трябва да да стане кръг от надпреварата за купа “България”.

Любомир Веселинов