Музикална програма, танци и изложба на керамика за празника на Белоградчик

Музикална програма, танци и изложба на керамика за празника на Белоградчик

Песни, местен фолклор и художествена изложба ще радват гостите на традиционния панаир по случай Панаира на Белоградчик на 29 юни. Празниците ще започнат още от 26 юни с откриването на изложба за керамика на Йоанна Кемилева в петък, от 17.15 часа в Художествената галерия в града. В 18 часа Духовият оркестът при Народно читалище “Развитие 1893” ще даде старт на музикалния празник, е предвидено в програмата на общината. Пълната програма може да видите в илюстрацията на текста.

От 20 часа концерт ще има народната певица Гуна Иванова, а на следващия ден жители и гости на града ще чуят фолклорни изпълнения и от Райко Кирилов. Той ще се представи с танцов състав “СеверняциТЕ” от гр. Вълчедръм. През четирите дни празничната програма включва изпълнения на много местни музикални и танцови групи, литературна среща в Младежкия дом на Белоградчик, както и много място за забавления в местността “Панаирището.

Празникът на Белоградчик на 29 юни се отбелязва повече от век, а сегашното издание на панаира е 109-тото поред. Легендите разказват, че Петровден е избран за празник на града, заради връзката между камъка – “петрос”, с изключително красивите и величествени образувания на Белоградчишките скали. От общината обещават много забавления и за децата по време на панаира.

В следващите дни на Severozapazenabg ще ви разкажем повече и за изложбата на Йоанна Кемилева в Художествената галерия.