Младите певци от “Пъстренец Jr” завършиха майсторския си клас “Родопи 2016”

Младите певци от “Пъстренец Jr” завършиха майсторския си клас “Родопи 2016”

В изпълнение | снимка: Младежки дом – Монтана

Децата-солисти от група „Пъстренец Jr” са преминали майсторски клас по народно пеене „Родопи 2016“, съобщиха от Младежкия дом – Монтана. Малките певци са изкарали интензивно обучение под ръководството на проф. Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. При обучението солистите са добавили към репертоара си нови песни от различни етнографски области.

В майсторския клас „Родопи 2016“ са участвали певци от Берковица, Пловдив, Харманли, Хасково, както и от Париж – 9-годишната Лина Топалова, която живее във френската столица. Най-малкият участник е бил 6-годишната Божидара Рангелова от Берковица. Като майсторски изпълнения са отличени Жулиена Паскалева и Ивана Погосян – десетокласничките от Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков ” – Пловдив, разказаха от Младежкия дом.

„Тазгодишното издание на майсторския клас беше изключително ползотворно, защото децата бяха много амбициозни и мотивирани. Те без съмнение оценяваха, че е привилегия да се работи с преподавател от ранга на проф. Станилова. За фокусирането им върху учебния процес, който започваше сутрин в 9 ч. с индивидуални занимания и завършваше вечер в 18 ч. след обща репетиция за камерни и хорови песни, допринесе и факта, че бяхме далеч от населено място.

Майсторският клас се проведе в почивна база „Иглика“ до с. Марково в близост до Пловдив. Изборът бе продиктуван от факта, че тази локация бе по-близо до по-голяма част от участниците.“ – коментира ръководителят на „Пъстренец Jr.” Асен Асенов.