Младежи ще дискутират темата „Толер@нтност”

В рамките на две седмици Сдружение „Възможности без граници” ще обиколи 14 града, за да представи новият си проект Пл@тформа за толер@нтност.бг. Инициативата започна на 23 октомври и ще приключи на 3 ноември. На 2 ноември в Монтана.

Освен в областния център на Северозапада платформата ще бъде представена в Благоевград, Пазарджик, Кърджали, Бургас, Русе, Лом, Велико Търново, Монтана, Чипровци, Берковица, Козлодуй, Стара Загора и други градове в страната.

Платформата е интерактивна енциклопедия за правата на човека, толерантността и многообразието. За нея ще разказват доброволци от Европа, които са част от екипа на сдружението. Неправителствената организация работи в сферата на правата на човека, активното гражданство, повишаването на осведомеността на младите хора и активното им участие и включване в обществото.

„Пл@тформа за толер@нтност.бг” е проект, който отразява основните демократични ценности на съвременното общество и поставя акцент върху интернет комуникацията, базирана на принципите на недискриминация и културно многообразие. На сайта http://ontolerance.eu/ могат да бъдат намерени актуални статии по теми, свързани със защита на правата на човека и антидискриминация, галерия със снимки, викторини и тестове. Платформата предлага възможност за чат с психолог, а скоро ще стартира и „Толерадо” -интерактивна онлайн образователна игра, чиято идея е да образова младите хора за човешките права и борбата с дискриминацията като помогне и онези, които вече са били дискриминирани. Проектът Пл@тформа за толер@нтност.бг се финансира от Програмата за подкрепа на НПО в България на ФМ на ЕИП 2009-2014.

За повече информация:
Мария Маринова
Моб. тел. 0887 769 449