Магазин “Произведено в Белоградчик”

В центъра на Белоградчик отвори врати магазин “Произведено в Белоградчик” на общинската фирма “Борич”ЕООД. По време на церемонията по неговото откриване архиерейсткият наместник, свещено иконом Рафаил отслужи водосвет и благослови дейността на търговския обект.

Сред гостите на събитието бяха кметът на общината Борис Николов, неговият заместник Росен Младенов, Кнут Гербер – съветник координатор на немското дружество за съвместно сътрудничество /GIZ/ и Контактен център “Дестинация Дунав” и Адриана Сребринова, представител на ръководството на винарската изба в Боровица.

Георги Богданов, управител на общинската фирма приветства гостите и сподели, че с общи усилия е създаден един продукт с марката “Произведено в Белоградчик”. Той променя облика на фирмата, благоприятства за развиването й като стопански субект и дава възможност за създаването на нови работни места. Бе отбелязана заслугата на зам. кмета Младенов в развитието на идейния проект на обекта и изтъкната финансовата подкрепа на Немското дружество за съвместно сътрудничество /GIZ/ и съдействието на Община Белоградчик.

Кметът Борис Николов честити на всички новата придобивка и сподели своето задоволство от реализирането на един проект, отдавна замислян. Той каза, че някой от изделията в магазина ще намерят място в една от залите на Посетителския център, разположен в близост до Белоградчишката крепост.

Кнут Гербер също не скри своето задоволство и пожела успех на всички производители, които излагат своята продукция в този магазин. Той обеща активно да работи за довеждането на това атрактивно място на колкото се може повече туристи.

В магазина се предлага олекотено спално бельо, картини, голямо разнообразие на сувенири, ръчна изработка на представители на занаятите в града, а също бутилирано и наливно вино на винарската изба в Боровица, която бе организирала дегустация на вина от този регион.

Пресслужба Община Белоградчик