“Княжевац в Белоградчик”

Под този надслов от 10 до 12 април 2014 година Белоградчик ще бъде посетен от гости на побратимения му град Княжевац, Република Сърбия. Сред тях ще бъдат официална делегация на община Княжевац, по повод откриването на новия туристически сезон, представители на бизнеса, туристическия бранш и сферата на културата. Със свой щанд в Празника на туризма ще участва община Княжевац, представлявана от директора на туристическата организация Бобан Маркович.

В културната програма в деня на Празника ще участват младежкият духов оркестър от Княжевац – “Млади тимочани”, победител на фестивала на духовите оркестри в Гуча, Сърбия /сред младежките формации/ и танцовият състав към Дома на културата в града.

На 10 април тази година в навечерието на откриването на туристическия сезон от 19.00 часа в ресторант “Мислен камък” гостите от Сърбия ще представят туристическия потенциал на община Княжевац, а в продължение на три поредни вечери в ресторанта ще бъдат представени блюда от сръбската кухня.  За доброто настроение и приятното изкарване на всички гости на заведението ще се погрижи народният оркестър “Афродизиак” с вокални изпълнители от град Ниш, Р. Сърбия.

До края на годината белоградчани ще върнат визитата на своите сръбски гости.  Основната цел е двете общини да се опознаят още по-добре и  взаимно да се рекламират пред  туристите, които ги посещават,  така те да бъдат  насочвани към двете общини. Със сигурност ще се стигне и до създаването на съвместен туристически продукт.

                                                                                     Пресслужба община Княжевац