Кметът на община Белоградчик получи грамота от кмета на Калафат на празника на румънския град

По покана на кмета на община Калафат, делегация от община Белоградчик, водена от кмета Борис Николов, посети близкия румънски град. Празниците на Калафат се провеждат за 23-та поредна година между 09-12 май. На офциалната церемония в Дома на изкуствата бе връчено почетно отличие от г-н Мирча Гуца в знак на приятелство и признателност за приноса към укрепването на добрите отношения на сътрудничество, установени между общностите в двата града.

В знак на благодарност за доброто взаимодействие кметът на община Белоградчик подари на кмета на Калафат картина на Белоградчишките скали. Инж. Борис Николов благодари за присъденото му отличие от управата на Калафат и пожела на жителите на града здраве и щастие, успешно развитие и благоденствие.

Бяха проведени разговори с общински служители от Калафат за разнообразяване на установените контакти, особено в сферата на туризма. Рекламни материали на община Белоградчик и къщите за гости бяха предоставени на г-н Дан Ванъ, отговарящ за културата в община Калафат. Обсъдена бе идеята за наименоването на една от залите на ресторант „ОК” в ръмънския град в зала „Белоградчик.
Пресслужба Община Белоградчик