Кметът на Белоградчик предостави велосипеди на детския комплекс в града

Със спечелен европроект в областта на туризма по Програма за развитие на селските райони, община Белоградчик закупи 10 велосипеда. Те са произведени от българската компания “KROSS”. Колелетата са изключително модерни с дискова  спирачка и са с цена 1200 лева. Към всяко от тях има каска, протектори и ръкавици.

Днес, кметът на общината Борис Николов предостави велосипедите за безвъзмездно ползване от новучередения  от няколко месеца клуб по колоездене към Детския комплекс в града. Негови членове са ученици от  ІV-ти до ІХ клас, които с голяма радост и вълнение се докосваха до съвсем новите си колелета. За ръководител на клуба е определен Любомир Цакин от велоклуб “Скала”, който заедно със своя колега от клуба – Радослав Младенов помогнаха за тяхното монтиране.

Кметът сподели своята констатация, че децата обичат да карат колелета и е убеден, че те ще развиват тази дайност по екопътеките в околностите на града сред причудливите скални образования. Той е сигурен, че тази дейност е в интерес на подрастващите и ще доведе до тяхното общо физическо укрепване и  за развитието на този вид спорт.

Както вече е известно в града на скалите от няколко години има изграден велоклуб  “Скала”, който развива активна дейност. Клубът е депозирал и молба за членство в Българския колоездачен съюз и се предполага, че още на 14 март членството на клуба вече ще бъде факт. Амбицията на членовете на клуба е да убедят ръководството на Съюза и да може състезанията по колоездене на територията на Белоградчик да носят точки за националната купа.

Пресслужба община Белоградчик