Еко – арт в Белоградчик

За трета поредна година Детски комплекс – Белоградчик организира провеждането на Еко – арт в града. По принцип събитието се провежда по повод Деня на Земята – 22 април, но по стечение на обстоятелствата тази година, то се провежда по-късно.

Еко-арт е изкуство от отпадъчни материали. А целта е да се провокира екологично мислене у децата и отговорно поведение за грижа и опазване на природата. Също да се покаже на практика как от вече употребени и ненужни предмети може да се създаде изкуство.

Темата по която работиха тази година 12 отбора от по-пет човека бе: “Светът на моите мечти”. В някой от отборите активно се включваше и по един родител или учител, каквато възможност бе дадена на всеки отбор.
След активното и усърдно участие на представителите на отборите, компетентно жури с председател Антон Трифонов прегледа и оцени представените творби.

Представителите на местния бизнес бяха осигурили и лично връчиха награди на всички отбори. Кметът на общината Борис Николов и председателят на Общинския съвет Мирослава Чавдарова също връчиха награди.

Пресслужба Община Белоградчик