Детският фестивал “Лачени обувки” започна записването на участници

Детският фестивал “Лачени обувки” започна записването на участници

Децата ще се надпреварват в четири категории – песни, танци, театър и рисунка | Снимки: общ. Берковица

Международният детски фестивал „Лачени обувки“ тази година ще се проведе на 26-29 май в Берковица, съобщиха от общината. Събитието ще събере участници в конкурси от четири категории – музика, модерни танци, театър и детска рисунка. Заявките за участие се приемат до 5 май на адреса на община Берковица, която е организатор на фестивала заедно с Народно читалище „Иван Вазов – 1872“. Бланка за попълване може да се изтегли от сайта на общината, в линка „Регламент“.

Участие в 24-тото издание на фестивала могат да вземат деца до 16-годишна възраст. В раздела за забавна песен те ще бъдат разделени на три групи – до 8 години, от 9 до 12 навършени години, и от 13 до 16 години. За надпреварите във вокалните изпълнения и модерни танци групите ще са две – до 12 навършени години и друга за по-големи. За индивидуалните изпълнения в танцовата част няма групиране. В раздела за рисунки също няма да има разделяне по възраст.

Фестивал "Лачени обувки" | снимка: общ. Берковица

Тази година темата за изобразяване ще е „Детски свят в багри“, а рисунките могат да се изпращат до 13 май. Оценяването в четирите раздела на фестивала ще е от професионално жури. Рисунките могат да бъдат с всякакъв формат и материали по избор на художниците. В раздела за детски театър участниците трябва да представят по един спектакъл с продължителност до 1 час. При танците продължителността на изпълнението е до 12 минути.

В песенния конкурс групите и индивидуалните изпълнители ще изпеят по две песни, едната задължително от български автор. За участниците от чужбина – по две песни от тяхната националност. По предварителна програма откриването и надпреварата в четирите раздела ще е в първите три дни от фестивала, а в последния, 29 май, ще има развлекателна част.

Фестивал "Лачени обувки" | снимка: общ. Берковица