Дамите се отличиха на надбягванията за Тодоровден

Дамите се отличиха на надбягванията за Тодоровден

В с. Салаш победителите получават грамота и материални награди | снимки: общ. Белоградчик

Конни надбягвания за Тодоровден отличиха най-бързите коне и най-добрите ездачи в Северозападна България. В с. Салаш, Белоградчишко, и в местност „Чапраза“ до Берковското с. Ягодово отново бяха организирани традиционните кушии с коне. И на двете места призовете за победители отидоха при нежните половинки на четириногите – кобилите.

Тодоровден в Салаш | снимка: общ. Белоградчик

Тодоровден в Салаш | снимка: общ. Белоградчик

В Салаш кушията се провежда за 19-та поредна година. В надпреварата с каруца победи един от най-редовните участници – Пламен Алексиев с кобилата Лора. След много оспорвана надпревара, буквално в последните секунди, второто място бе заето от Антон Милчев с кон Вихър, а на трето остана Огнян Алексиев с коня Орлик.

Зам.-кметът на Белоградчик Антон Трифонов награди победителите – всички участници получиха грамоти, конски пособия и храна от любимото меню на конете. За настроението се погрижиха и от новата танцова формация на Белоградчик.

В Берковица от общо 37 участника първото място беше за кобилата Деси с ездач Пламен Ангелов. Красимир Викторов с коня Блейк остана втори, а трети бяха кобилата Вихра, яздена от Стилиян Михайлов. Победителят получи награда 200 лева,осигурена от Община Берковица, 150 лв. за второ място и 100 лв. за третото място. Поощрителна награда от 10 лева получиха и всички останали участници, съобщават от общината.

Новата танцова формация на Белоградчик | снимка: общ. Белоградчик

Новата танцова формация на Белоградчик | снимка: общ. Белоградчик