Концерт по повод 123-тата годишнина от обявяването на градския статут на Монтана

Дамски струнен квартет “ИНТРО” ще свири по повод 123-тата годишнина от обявяването на градския статут на Монтана. Концертът ще се състои на 1 декември от 17.30 ч. в Драматичен театър – Монтана.

Атрактивните, млади и талантливи цигуларки от “ИНТРО” предлагат емоционален шоу-спектакъл, съпровождани от брас секция, гайда и вокал. Публиката ще чуе майсторска интерпретация на класическа музика в съвременен аранжимент, богат асортимент от любими световно известни хитове, смели експерименти със стилове, звук и сценично присъствие. Музикалните идеи и тяхната реализация са дело на Жан Пехливанов – преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, и мениджър на групата.

В репертоара, подготвен за концерта в Монтана, са включени инструментални пиеси като „Виктори” на Bond, „Либертанго” на Пиацола, любими валсове на Щраус, Кан–кан на Офенбах, импровизации върху „Зима” и “Лято” по “Четирите годишни времена” на Вивалди, любовна тема из филма „Александър Велики” и други произведения от класиката. Програмата включва хитове като “Sway” на Дийн Мартин, “Sunny” на Boney M, песни на Глория Естефан и не само това.

За 10-летната си творческа история “ИНТРО” имат стотици концертни изяви както на българската, така и на международната сцена. Те са свирили пред публиката на 3 континента. Кариерата им бележат успешни турнета в Германия, Обединени арабски емирства, в музикалната столица на Европа – Виена, Китай, Хонг Конг и Макао, Африка, Гърция и Турция. През 2007 г. “ИНТРО” излизат на сцената с Влади Ампов – Графа.

Дамски струнен квартет “ИНТРО” има два сингъла “Sweeter than sin” и “Surrender your love” – компилация от техно бийт и вокали, записани в “Noculan” студио – Ротердам, Холандия.

Участват в редица телевизионни предавания – “Вот на доверие”, “Шоуто на Слави”, “Комиците”, “Чай”, “Полет над нощта””Предай нататък”