Галина Иванова стана шампион при жените по време на босковата вечер във Враца

Снимка: fightnews.bg

Снимка: fightnews.bg

Българката Галина Иванова победи унгарката Цилла Немеди на боксовия мач по време на гала-вечерта във Враца, посветена на спорта, съобщи „Зов нюз“. С тази победа Иванова вече е световен шампион сред жените от лека категория „петел“. Спектакълът на боксьорите се проведе на 9 май залата на Природо-математическата гимназция. Организатори бяха World Sport Promotions и Hatton Promotions. „Вечерта на шампионите“ се проведе за трети път, по инициатива на боксов клуб „Ол старс“ на Георги Езекиев, президент на Българския професионален боксов съюз.
Срещите изправиха едни срещу други боксьори от целия свят, като две от тях бяха за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Един от мачовете беше и за титла Interim за жени. Двете срещи за междуконтиненталната награда не завършиха докрай – на тях се срещнаха Зинат Закиянов от Казахстан и Хектор Гусман от Аржентина. На другата двубоят беше между Кирил Релик от Беларус и Лазаро Сантос де Хесус от Бразилия. На първата среща Закиянов спечели след нокаут в шестия рунд, а на втората Релик победи бразилеца също с нокаут още във втори рунд.
Мартин Аврамски от Враца дебютира с победа на професионалния ринг и показа атрактивна игра, коментираха от „Зов нюз“. Младият Аврамов победи Теодор Бояджиев с 3:0. Със същата победа завърши и дебютът на Федер Чекашин от Украйна, който надви Константин Александров.
Записи от срещите ще бъдат излъчени по БТВ Екшън на 16 май.