“Враца Софтуер общество” с нови безплатни курсове за програмисти

“Враца Софтуер общество” с нови безплатни курсове за програмисти

„Враца Софтуер общество“ започва есенната учебна година с нови безплатни курсове за програмисти, съобщиха от IT центъра. Двете направления за обучение са Уеб разработка на PHP и Java технологии. Първото е с пет нива на курса, а Java се минава след четири нива.

Обученията са насочени към абсолютно начинаещи, които досега не са се занимавали с програмиране, включително ученици, гимназисти и безработни. Началото на курсовете е 5 ноември, мястото на провеждане е IT центърът във Враца, на ул. „Кокиче“ 14. Целта е да се придобият основни познания по програмиране и след завършването обучението да се започне стаж в софтуерна компания във Враца, обясняват от „Враца Софтуер общество“.

Продължителността на един курс е девет месеца, по два пъти седмично – събота или неделя и едно занятие в делничен ден след 18.30 ч. Записването става след като се премине през четири етапа на кандидатстване – подаване на заявление в електронна форма, предварителни тестове за компютърна грамотност, английски и логическо мислене, създаване на малък проект, а финално одобрените ще бъдат извикани на интервю. Крайният срок за подаване на документи за участие е 7 октомври, а входящите тестове ще бъдат от 10 до 14 октомври. Заявленията за участие се подават лесно през сайта на „Враца Софтуер общество“ – http://school.vratsasoftware.com/train-devs/. От същия сайт могат да се видят и примерни тестове. Спонсори на обученията са „Нова Тв“ и Google.