Враца ще е домакин на вечер от професионалния бокс

Професионална боксова вечер ще бъде организирана на 9 май във Враца, съобщават от общината. По време на гала вечерта са планирани седем мача, от които три са битки за три титли, става ясно от програмата. Сред участниците ще бъдат Сергей Рабченко, който ще се бори за 26-та победа в професионалната си кариера и ще застане срещу Уолтър Освалдо Калво от аржентинската школа.

Битките за титлите между континентите ще бъдат между Зинат Закиянов и Ектор Гусман, Кирил Релик срещу Ласаро Сантуш де Хесус. Като кулминация на вечерта организаторите определят планираният двубой между европейската шампионка Галина Иванова и представителка на унгарската школа, но засега не се уточнява коя ще е тя. Младият врачански боксьор Мартин Аврамски
също ще участва в гала вечерта.

Мястото на срещите се планира да бъде в спортната зала на Природо-математическата гимназия.

Боксовата вечер се организира за трета поредна година във Враца. Партньори на общината по него са компаниите за промотиране на професионален бокс Hatton Promotion и World Sport Promotion, с контрола на Българския професионален боксов съюз.

“Гала вечерта ще докаже възможността на Враца да организира спортни събития от такъв ранг”, коментира кметът на града Николай Иванов.

Победителите от двубоите в бокса можете да научите от Severozapazenabg.com след 9 май.