Волейболистите на ЦСКА спечелиха мача с “Град” – Белоградчик при откриването на Спортната зала

Волейболистите на ЦСКА спечелиха мача с “Град” – Белоградчик при откриването на Спортната зала

Волейболният отбор на ЦСКА-София спечели с 3:0 приятелската си среща с “Град” – Белоградчик, с която беше открита Спортната зала в града на 21 септември. В отделните части резултатите бяха 25:20, 25:23 и 25:17. Мачът между гостите от София и отбора на Белоградчик бе част от програмата по официалното откриване на спортното съоръжение. В играта на домакините се включи и треньорът Красен Христов. Гостите за откриването са запълнили всички 520 седящи места, имало е и правостоящи, уточняват от общината.
Довършването на залата, проекта за разширението й и реконструкцията на градския стадион в съседство е с пари по Програмата за развитие на селските региони.
Общо за стадиона и за залата, чието строителство е започнато преди повече от 25 години, са отпуснати близо 4.8 млн. лв. Залата позволява трениране на различни видове спорт, а от общината се надяват тя да се използва често за обществени и културни прояви.
“Тук ще се провеждат и състезания на национално ниво, защото ще бъде една от най-добрите спортни бази в Северозападна България. Също тук ще провеждат своите подготвителни лагери и елитни отбори по различни видове спорт”, коментира по време на откриването кметът на Белоградчик Борис Николов.
Волейболният спорт в града започва да се развива след 1944 г., а през 1961 г. за пръв път отборът на града влиза в Северна “Б” републиканска група, припомнят от общината. От 1970 до 1974 г. се състезава в “А” волейболна група, а през 1986 г. участва и на турнир в Италия, като представител на “Б” отборите на България.
Сред последните успехи на отбора на Красен Христов са бронзови медали от републиканско ученическо първенство в Етрополе през миналата година. Тогава отборът на училище “Христо Ботев” печели сред първите десет отбора на България. През пролетта на тази година отбор “Град” играе за участие в “А” група, но остава извън професионалистите. Спортистите печелят второ място сред 22 отбора в “А” национална група. Сред спонсорите на “Град” са община Белоградчик, частни лица, фирми, а сред основните е и съдебният изпълнител Милен Бъзински.