Областният управител на Видин присъства на тържественото честване на 40-та годишнина на гр. Брегово

Инж. Кръстьо Спасов връчи на кмета на общината Милчо Лалов почетния плакет на Областна администрация – Видин

„Щастлив съм да Ви поздравя с 40-та годишнина на Вашия град! За тези десетилетия Брегово се утвърди като един от най-устойчивите на изпитанията на прехода и отворен към бъдещето си развитие град в област Видин и страната”, каза областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов в празничното си приветствие към кмета и гражданите на Брегово днес по време на честването на 40 години от обявяването му за град. Статутът на град, Брегово като най-голямото село на северозападната граница в област Видин, получава с указ на Държавния съвет на Република България на 9 септември 1974 г.

В празничното честване на града се включиха председателят на 42-то Народно събрание и лидер на БСП Михаил Миков, председателят на Общински съвет – Брегово д-р Цветан Топчиев, общественици, партньори и гости от страната и съседната сръбска община Неготин.

Областният управител на Видин поздрави бившите и настоящите ръководители на община Брегово, местните държавни институции, фирми, културни дейци и всички граждани, допринесли с труда си за развитието на града като привлекателно място за бизнес и инвестиции, за достоен труд и живот.

„Тези градивни усилия бяха оценени от правителството на Пламен Орешарски и лично от председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков”, подчерта инж. Кръстьо Спасов. Той припомни, че по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” тази година в община Брегово успешно са инвестирани 600 хил. лв. във важни инфраструктурни проекти – рехабилитацията на пътя Калина – Тияновци и вътрешната водопроводна мрежа на с. Делейна. „Още 320 хил. лв. бяха осигурени от държавния бюджет като целеви средства за подпомагане на общината”, отбеляза областният управител.

По повод 40-та годишнина на гр. Брегово инж. Кръстьо Спасов връчи на кмета на общината Милчо Лалов почетния плакет на Областна администрация – Видин. „Пожелавам Ви да вървите със самочувствие напред и с достойнство да посрещате новите предизвикателства. Бъдете здрави, уверени в силите си и единни за общото благо и просперитета на Вашия град!”, каза инж. Кръстьо Спасов.

На тържествено заседание на Общинския съвет, с почетни отличия за цялостен принос в развитието и утвърждаването на Брегово и в чест на 40 години от обявяването му за град, бяха удостоени 50 граждани и общественици. Част от грамотите бяха присъдени посмъртно на заслужили деятели на града.

„Изминалите 40 години – това са години на труд и благоденствие”, каза Милчо Лалов, който четвърти мандат е кмет на община Брегово. В празничното си словото той отбеляза, че Брегово е една от номинираните 100 най-добри в социалната си политика общини в страната. „В нашата община функционират 6 социални заведения, в които са разкрити 150 работни места. Всеки ден осигуряваме хляб и вода по домовете на 1000 нуждаещи се от помощ граждани”, подчерта Милчо Лалов.

За гостите на тържеството в Народно читалище „Развитие” празничен концерт изнесоха местните фолклорни ансамбли „Тимок” и „Тимочанче”.

Областна администрация Видин