Веломаратона Rock N’Roll в Белоградчик ще е на 17 април

Веломаратона Rock N’Roll в Белоградчик ще е на 17 април

Състезанието през миналата година | снимка: “Велоклуб Скала”

Велосъстезанието Rock N’Roll в Белоградчик тази година ще бъде на 17 април, съобщиха организаторите от „Велоклуб Скала“ и Контактен център „Дестинация Дунав“ (Focal Point „Destination Danube). Състезанието ще е юбилейно – то се провежда за пета поредна година. Участието е безплатно, а записването тече до деня на маратона.

Сборното място за тръгване е централният площад в Белоградчик, регистрацията е от 8 до 9.30 сутринта. Стартът е от 10 часа и по план всички трябва да тръгнат заедно по обозначеното трасе. Награждаването на победителите ще е от 15 часа. Състезателите трябва да носят велосипедна каска и ръкавици и да имат валидна планинска застраховка за деня. Задължително е да умеят да управляват планински велосипед.

Velo

Участниците ще са разделени в пет групи – юноши от 16 до 18 години, мъже от 19 до 35 год., мъже от 35 до 45 години, ветерани над 45 години и група, специално за жени.

По предварителна преценка на организаторите трасето ще е като миналогодишното, с дължина около 40 км. Повече информация и възможности за преспиване в Белоградчик може да се получи на мейл madonainn@yahoo.com и на телефони: 0898 533 385 – Ради, 0885 351 563- Ради.