Белоградчишките скали ще са сцена на оперен фестивал

Белоградчишките скали ще са сцена на оперен фестивал

Момент от постановката по “Пръстенът на нибелунга” на Вагнер | снимка: Софийска опера и балет

Софийската опера и балет заедно с Министерство на културата ще организират летен фестивал в Белоградчик, съобщиха от Операта за Severozapazenabg.com. Събитието „Опера на върховете“ ще продължи три дни – 5,6 и 7 август, а сцените ще бъдат пред Белоградчишките скали и в пещера „Магура“. Оперните постановки ще започват всяка вечер от 20 часа. За първата и втората вечер са избрани „Тоска“ и „Турандот“ на Джакомо Пучини, третата е за балета „Лебедово езеро“ на П.И. Чайковски.

Фестивалната импресия в „Магура“ е посветена на Рихард Вагнер – „Богове, великани, джуджета, валкюри“ в три части, планирани последователно за трите дни на празника. Началото им е всяка вечер от 17 часа.

Директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов разказа, че има намерение да направи фестивала в Белоградчик ежегоден. Събитието е подкрепено от община Белоградчик, местни спонсори, сред които новият ресторант „При Иван“, ОББ, „Геотехмин“ и хотел „Скалите“. Билетите за постановките се продават на касите на Софийската опера и балет и в тези на ePay.bg.

Очаквайте скоро още информация за фестивала „Опера на върховете“ на Severozapazenabg.com.

Opera