Община Белоградчик участва в петото издание на фестивала „Зелени дни”

Green days1Предприемчивост, креативност, отговорност, целеустременост, солидарност, етичност, бизнес хоризонти и алтернативни туристически дестинации, за които тепърва ще се говори. Това е кръгът, и аудиторията, и пътят, и алхимията създавана от пролетния фестивал „Зелени дни”.

Петото издание на фестивала се проведе между 10-14 май пред Паметника на Съветската армия в София. Събитието е насочено към тези, търсещи да почерпят идеи или да предложат решения за един по-съобразен с природата и традициите начин на живот, така и към неуморните радетели на хубавата домашна храна, производителите и търговците на продукти сертифицирани като „био“, хората предлагащи автентично домашно гостоприемство.

Интерактивната програма включва творчески ателиета за деца и възрастни с екологична насоченост, вело-приключения и международна конференция за развитие и работа за селските и планински региони чрез опазване на природата, устойчив туризъм, биоземеделие и тероар.

На щанда на Министерството на икономиката и енергетиката бе представена община Белоградчик. Стефани Трифонова от ТИЦ презентира възможностите за туризъм в града на скалите и района. Рекламните материали за културно-историческото наследство, музеите и възможностите за алтеранативен, велотуризъм и винен туризъм, туристическите продукти и услуги представиха актуална информация за местата за настаняване и хранене и паметниците на културата. Информацията е разработена в няколко варианта – имиджова брошура за Белоградчик, включваща туристическите забележителности, места за настаняване и хранене и културен календар; флаери с кратко описание на български и английски език на Природонаучния и Историческия музеи, пещерите Магура и Козарника; брошура за двата нови маршрута – „По пътя на римските императори” и „По пътя на виното”, които вече са част от Европейскита мрежа на културните маршрути. Представена бе и дейността на Туристическия информационен център, бяха обсъдени идеи за развитието на вътрешния туризъм и изграждането на нови партньорства.