Зам. кметът на Белоградчик поздрави новопроизведения епископ Поликарп

Зам. кметът на Белоградчик Росен Младенов бе сред гостите на епископската хиротония на отец Поликарп в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча”. С решение на Св. Синод на БПЦ досегашният архимандрит приема името Белоградчишки епископ.

Хиротонията бе извършена по време на света литургия от Негово високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, Високопреосвещения Великотърновски митрополит Григорий, архиепископ Сава – викарий на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий – духовен отец на новопроизведения епископ, в съслужение с епископи, архимандрити, свещеномонаси, свещеници и дякони от Българската, Руската, Сръбската, Румънската и Еладската православни църкви. Зам. кметът на община Белоградчик връчи на новопроизведения епископ Поликарп поздравителен адрес и плакет с герба на града.

“Надявам се, наследявайки тази титла от блаженопочившия Митрополит Кирил, тя да доближи до Вашето сърце и най-вече до Вашите молитви нашият град, свързан със Св. апостоли Петър и Павел.

Като Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан ще се радвам на много бъдещи съвместни социални и духовни дела!

Желая Ви добро здраве и все така усърдно, пламенно и успешно да работите за честта и авторитета на Българската православна църква!” – пише в поздравителния адрес.

Епископската хиротония съвпадна с освещаването на новоизградения храм в двора на Лопушанския манастир, посветен на Св. Пантелеймон и Св. Петка Римлянка.

Пресслужба община Белоградчик