Белоградчик и Враца в реклама на най-добрите европейски дестинации

Белоградчик и Враца в реклама на най-добрите европейски дестинации

Изглед от Враца | източник: dariknews.bg

Враца и Белоградчик ще бъдат рекламирани като част от най-добрите европейски дестинации, съобщиха от Министерство на туризма. Институцията е спечелила финансиране за проект, с който да популяризира български EDEN дестинации – European destinations of excellence. Целта на EDEN е да се популяризира устойчивото развитие на туризма в ЕС.

Българското министерство ще получи 70 хил. евро от Европейската комисия, наред с институции от Хърватия, Унгария, Чехия, Словения, Полша, Белгия, Естония, Италия, Франция, Малта, Ирландия и Кипър. Предвижда се в проекта да бъдат привлечени хора, заети с туризъм на национално и на международно ниво, които да представят българските дестинации. За всяка от тях ще се снима видео материал, печатни материали, пощенски картички и др. Освен това ще има facebook игра с конкурси за детски рисунки, които после да бъдат изработени на картички и магнити. Планирани са онлайн комуникации, пътувания за опознаване и представяне по време на туристически борси и изложения.

Освен Враца и Белоградчик, другите дестинации от България са Луковит, Силистра, Каварна, Странджа, Кърджали, Белица, Сапарева баня, Сандански, Кюстендил, Казанлък. Те ще бъдат представени като възможности за алтернативен туризъм, еко- и културен туризъм, спа почивки. От Министерството се надяват да се преодолее концентрацията на туристи само на определени места и сезони. Дългосрочният ефект трябва да е разпознаваемост на дестинациите и изграждането на имидж за алтернативна и екологична възможност за туризъм, посочват от държавната институция.

Белоградчик при летен залез | снимка: Весела Николаева

Белоградчик при летен залез | снимка: Весела Николаева